Doe sociaal:
Oostburg024

Ondernemers Oostburg moeten betalen voor reclame op stoep

De gemeente Sluis wil vanaf 1 juli reclamebelasting invoeren voor de ondernemers in . Ondernemers krijgen dan een heffing voor borden en vlaggen die aan de buitenkant van hun pand hangen. Met de opbrengst van de heffingen wilt de gemeente het centrum van Oostburg een flinke opknapbeurt geven.

Onderhandeld

‘Het is een moeilijke tijd voor dit soort maatregelen, maar we willen dat het straks beter gaat met Oostburg en dan hebben we het geld nodig om dit te kunnen realiseren’, zegt wethouder Conny Almekinders. De gemeente heeft drie jaar onderhandeld met de Vereniging Ondernemend Oostburg en de ondernemers over de reclamebelasting. Vandaag ondertekenden beide partijen dan toch een convenant.

Moeite

De voorzitter van de ondernemersvereniging, Ronny Rammeloo, heeft nog wel gemengde gevoelens bij het voorstel: ‘toen we een tijd terug voor het eerst geconfronteerd werden met het begrip reclamebelasting, had ik daar wel veel moeite mee, met name de tijd waar we op dit moment met zijn allen in verkeren maakt het er niet makkelijker op. Toch is het een voordeel dat het geld uiteindelijk terug vloeit naar de ondernemers’.

Een die simpele reclame-uiting die niet groter is dan 15 vierkante meter gaat een ondernemer jaarlijks zo’n 875 euro kosten en een reclame-uiting die groter is dan 25 vierkante meter levert de gemeente al 1175 euro op. Het is nog niet helemaal 100 procent zeker, want de gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het voorstel, dit gebeurt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 juni 2013.